25 Aralık 2015 Cuma

En Keyifli Kariyer Planı: İSTEK YÖNETİMİ



Kariyer kavramı bir çok insan için yüksek maaş, düzenli iş saatleri, rahat çalışma ortamı, yöneticiliğe giden zahmetli yol ve benzer şeyler ifade ediyor. 

İnsanlar bu "güzel" hayata ulaşmak için neler yapmaları gerektiğini planlıyorlar. Bu plan dahilinde de okula adım attıkları ilk günden itibaren zorlayıcı bir yarışın içine giriyorlar. Bu zorlayıcı yarış bazen öyle sorunlara yol açıyor ki, tam hedeflerine ulaşmış, okullarını tamamlamış, "iyi" koşullarda çalışmaya başlamışken, yani hedeflerine ulaşmışken kendilerini tatmin etmeyen bir hayat yaşadıklarını fark ediyorlar. 

Bu tatminsizliğin asıl sebebini sorgulamaya başladıklarında ise karşılarına aşılması çok zor görünen bir dağ çıkıveriyor. İçlerindeki ses "Aslında istediğim bu değildi" diyor !

Hayat şartlarının zorlaşmasıyla birlikte artık gençler daha çok yarıştalar ve zamanı geldiğinde içlerinden gelen sesin sertliği, zorlayıcılığı daha yüksek derecede oluyor...

Peki ne yapmalıyız?

Uzmanlar, önceden yetkinlik yönetimi kavramı üzerinde dururken, şimdi bu kavramın yanına yeni bir kavram daha eklediler: İstek Yönetimi! 

Büyük şirketlerin bazıları tamamen bu kavram üzerine insan kaynakları yönetimi kurguladılar ve verim almaya başladılar.

İstek Yönetimi, insanların hayatlarında gerçek anlamda ne yapmak istedikleri, onları gerçekten mutlu eden şeyin ne olduğunun bulunmasıyla ilgileniyor. Yani bir konuda çok yetenekli ve yetkin olmanın yanı sıra mutlaka isteğin de olması gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda şunu da ekliyor: 

"Bir konuda bilginiz olmayabilir. Eğer yeterince istiyorsanız, onu elde edebilirsiniz".

Bu Hayat Sizin, İstediğiniz Şekilde Yaşayın !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder