23 Aralık 2015 Çarşamba

Zamanla Farklı Bakış Açıları Geliştiririz...





Başarılı olacağınızı kesinlikle bilseydiniz ya da güneşin doğması kadar emin olsaydınız ve istediğinizi duruma ulaşacağınıza garanti verebilseydiniz ne yapardınız? Hayatınızdan memnun musunuz, yoksa hayalleriniz ve istekleriniz doğrultusunda değişiklikler yapmayı istiyor musunuz? Kaderiniz mi sizi yönlendiriyor, yoksa başkalarının elinde oyuncak mısınız?


Hayatınızın kurallarını koyan ve oyun alanını belli eden, bunu yöneten sizsiniz. Başarısız olmanız mümkün değil. Hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hayal ettiğiniz yaşamı yaşayabilirsiniz. Her şey siz’le başlar. Dünyanın en önemli varlığı sizsiniz. Nerede olduğunuz, ne olduğunuz, hayatınızın ne denli büyük ya da küçük olduğu önemli değil; kendi dünyanızın odak noktası sizsiniz ve daima da öyle olacaksınız.

Yalnız bir insan dünyada ne yapabilir ki? Her şeyi yapabilir. Büyük hedeflere ulaşabilir. İstediğiniz, hayal ettiğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

Kendi gerçek gücünüzün farkına varın ve sizin için olanaksız denen şeyi başarmak için cesaretli olun. İnsan bilinçli olarak düşünebildiği, güvenle beklediği ve mümkün olduğuna inandığı her şeyi yapabilir. Bütün dünya sizsiniz, yine de başka bir şey var sanmaya devam ediyorsanız kendi sınırınızı kendiniz koyuyorsunuz demektir...

İnsanlar kendi yeteneklerini yok sayarlar. Bu yüzden kendilerini ucuza satma, yeteneklerini ve potansiyelini küçümse eğilimleri vardır. Bazen amaçlarımızı, neleri başarabileceğimizi daha iyi bilen birisinin belirlemesine gereksinim duyarız.

‘Düşün ve Zengin Ol’ adlı kitabında Napoleon Hill şöyle yazar: Yalnızca düşünceleriniz üzerinde mutlak bir kontrole sahipsiniz. Bu, insan için en önemli ve heyecan verici gerçektir. Bu, insanın yüce doğasını yansıtır.

Yazgınızı bu ilahi ayrıcalık sayesinde yönlendirebilirsiniz. Kendi düşüncelerini yönetemeyen kişi, başka hiçbir şeyi yönetemez kuşkusuz. Sahip olduklarınıza ilgisiz kalmanız gerekiyorsa, bunlar maddi şeyler olsun.

Düşünceleriniz sizin ruhsal varlığınızdır! Onu dikkatle koruyun ve kullanın. İrade gücü size bunun için verilmiştir. Eğer kendinize gerekli olan saygıyı göstermezseniz, zaman içinde kendi hayatınızı değil, çevrenizdeki insanların beklentileri doğrultusunda olan bir hayatı yaşarsınız.

Hiç kimse izniniz olmadan sizi değersiz hissettiremez.

O zaman zorluklara ve engellere karşı ruhunuz incinmez.

Siz kendinize değer verdiğiniz sürece etrafınızdakilerin de size verdiği değerin arttığını göreceksiniz…


Kaynak: Cemal Kondu, Herkes İçin NLP, 2010.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder